Selecteer een pagina

Welkom bij onze bioboerderij

Op de grens van Breda en het Pittoreske dorp Teteringen in het gezellige Brabant ligt ons familiebedrijf en biologische boerderij Heining & Hoef. In deze oase van rust kunnen de koeien nog naar hartelust genieten van vers gras in de wei. Op onze biologische boerderij genieten we van onze …..

olieslagerij

Brabantse Huttentut olie is gecertificeerd 100% biologisch en 100% plantaardig. Bij onze bioboerderij Heining & Hoef geteeld en verwerkt.

veehouderij

Op het landgoed loopt divers vee rond: Brandrode runderen – een oud Nederlands ras – schapen en varkens. De weidevogels voelen zich hier in groten getale ook thuis.

akkerbouw

Heining & Hoef bezit, pacht en beheert akkerbouwpercelen in en om Teteringen. De activiteiten op het land zijn afgestemd op het ritme van de natuur, zodat er tijdens het broedseizoen niet gemaaid wordt. De weidevogels varen en vliegen hier wel bij.

NATUURBEHEER, aanleg & onderhoud

Heining & Hoef legt voor diverse
opdrachtgevers in de publieke en commerciële sector natuur aan, beheert en verzorgt het.

heerlijke brabantse biologische HUTTENTUTOLIE

Brabantse Huttentut olie is gecertificeerd 100% biologisch en 100% plantaardig. We gebruiken dus geen enkele kunstmatige substantie om groei te bevorderen, onkruid tegen te gaan of ongedierte te bestrijden voor, tijdens of na de teelt. Sterker nog, we vinden het enorm belangrijk om een bijdrage te leveren aan biodiversiteit in de land- en akkerbouw. Daarom zaaien we om de velden bloemrijke akkerranden, om insectenrijkdom te stimuleren. De bijen die eropaf komen zijn dol op de bloemetjes van de bloeiende huttentut. Vele vogelsoorten komen weer op de insecten af. Zo helpen we een hele voedselketen. En de bloemenweelde ziet er ook nog eens prachtig uit!
Omdat we de huttentut in regio Breda telen én verwerken, maken we een minimaal aantal kilometers. Hierdoor is de ecologische voetstap, in combinatie met het biodiverse karakter bijna nihil.

veehouderij

Op het biologische landgoed Heining & Hoef loopt heel wat vee rond: Brandrode runderen – een oud Nederlands ras – schapen en varkens. In de Vuchtpolder beheert Heining & Hoef een deel van de percelen. Ook daar houdt het vee geregeld het gras in de natuurpercelen kort. De biologische en extensieve veehouderij nodigt vele weidevogels, waaronder de kievit en de grutto uit om hier te nestelen.

akkerbouw

Heining & Hoef bezit, pacht en beheert akkerbouwpercelen in en om Teteringen. De teelt van biologische gewassen voorziet het eigen en andermans vee van voer voor de winter. De bloemrijke akkerranden trekken legio insectensoorten aan, daarmee vogels, en ze zien er vooral kleurrijk uit.

natuurbeheer

Overheden en natuurorganisaties hebben de beheersverantwoordelijkheid over een groot aantal projecten, waar natuur en landbouw samenkomen. Een deel daarvan wordt uitbesteed aan beheerders die verstand van zaken hebben, daar waar de kennis of tijd ontbreekt. Heining & Hoef legt voor diverse opdrachtgevers in de publieke en commerciële sector natuur aan, beheert en verzorgt het.

aanleg & onderhoud

Heining & Hoef legt voor diverse opdrachtgevers in de publieke en commerciële sector natuur aan, beheert en verzorgt het. Denk hierbij aan paddenpoelen, houtwallen en nieuw bos.

NIEUWS

Het seizoen 2018 is begonnen! Er huppelen elf lammetjes in het veld en al het vee loopt lekker buiten. Begin april is de Huttentut gezaaid en we hopen op een succesvolle oogst.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

TOT ZIENS!

Contact

telefoon

Emiel Anssems +31 (0)6 201 986 14

adres

Galgestraat 14 4847 TE  Teteringen

Webdesigner Aaldijk Grafisch Breda | Copyright – Biologische boerderij Heining & Hoef | Privacy Statement